У "Приватбанку" заявили про встановлення нового ліміту надходження

Однією з Умов Користування " ключ-картами" "ПриватБанку", якими зазвичай користуються підприємці та представники малого бізнесу для проведення безготівкових операцій, є наявність обмеження надходження, червона лінія, вище якої буде блокування платежів. Нещодавно "ПриватБанк" заявив про те, що тепер надходження обмежені 30 тисячами гривень. Про це повідомив Експерт-юрист з Youtube-каналу "Юридична консультація-YANKIV-податки і суди".

Так, у зв'язку з новими правилами, максимальна кількість коштів, що надходять на ключ-карту становить 30 тисяч гривень на місяць. Всі інші перекази, які йтимуть на цей рахунок, будуть заблоковані і повернуті платникам. Це правило почало працювати з 12 березня.

Примітно, що офіційно про таку важливу зміну представники "ПриватБанку" ніде не повідомляли. Причиною ж зміни обмеження є зміни в правилах фінансового моніторингу.

За словами експерта, після досягнення межі в 30 тисяч гривень клієнт банку зможе використовувати цю карту, проте всі наступні платежі будуть відхилятися, що створює для підприємців велику кількість незручностей. Вирішити цю проблему можна декількома способами, наприклад, можна відкрити ключ-карту в іншій фінансовій установі, створити кілька карт безпосередньо в "ПриватБанку". Ще одна пропозиція від "ПриватБанку" - відкрити рахунок у їхньому банку.

Іншим важливим моментом є те, що кошти на ключ-карту можна переводити через каси "Приватбанку", термінали або додаток "Приват24", то кошти не будуть враховуватися в ліміті. Однак якщо буде мати місце переказу коштів через інші банки або їх термінали, то кошти будуть враховуватися в ліміт в 30 тисяч гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли про те, що в парламенті готується поправка до закону, яка дозволить знизити комісію при оплаті карткою, так що платити доведеться всього 1 відсоток замість 2 або 3.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в уряді підозрює "ПриватБанк" у шахрайстві. Передбачається, що до того, як банк був націоналізований, з нього було виведено 5,5 мільярдів доларів.

Також "Hyser" писав, що Українка в мережі поскаржилася на те, що термінал "ПриватБанку" позбавив її 1000 гривень через помилку в роботі.