В Україні змінилися умови перетину кордону

Глава держави Володимир Зеленський змінив умови перетину кордону України для іноземців. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Офісу президента.

Президент вніс зміни до Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" щодо подання іноземцями та особами без громадянства біометричних даних для оформлення віз № 1328-IX, прийнятий Верховною Радою України 4 березня 2021 року.

Нові правила спрямовані на удосконалення візових процедур, а також введення оформлення громадянам інших країн та особам без громадянства біометричних українських віз.

Підкреслюється, що під час оформлення візи громадяни інших держав будуть зобов'язані надати свої біометричні дані, якщо інші варіанти не передбачені законодавством України. Особам, які не надавати свої відбитки, в оформленні візи може бути відмовлено.

До слова, у зв'язку з різким погіршенням епідеміологічної ситуації український уряд змінив умови перетину кордону країни. Для громадян інших держав обов'язковою є наявність страхового поліса, а також негативного результату ПЛР-тесту, який повинен бути зроблений не більше, ніж за 72 години на момент прибуття в Україну.

Для українців, які повертаються на територію України обов'язкова 14-денна самоізоляція. При цьому не має значення в якій карантинній зоні знаходиться країна з якої вони їдуть. Для громадян, які мають ПЛР-тест з негативним результатом зроблений не більше ніж за 48 годин, самоізоляція не потрібна.

Раніше портал Hyser повідомляв, що глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов озвучив нові умови в'їзду в Україну.

Також портал Hyser інформував, що Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проєкт закону, який змінить життя українців на краще.

Крім того портал Hyser інформував, що Володимир Зеленський анонсував масову чистку в лавах фракції "Слуга народу". Президент заявив, що в партії не повинно бути випадкових людей.