Уряд України знову заплатить приватним підприємцям по 8 000 гривень

Про те, що держава планує виплатити чергові компенсації фізичним особам-підприємцям "карантинні компенсації" через припинення їх повноцінної роботи в умовах карантинних обмежень "червоної" зони, під час проведення засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Державну допомогу виплачуватимуть за тим же принципом, що і після зимового "локдауна". За словами Дениса Шмигаля, в уряді розроблений цілий комплекс заходів, призначений для підтримки малого бізнесу, а також звичайних людей. Державна програма реалізовуватиметься у тісній співпраці з місцевими органами самоврядування.

Таким чином, уряд України сподівається виплатити фізичним особам-підприємцям, і їх найманим робітникам, постраждалим в результаті посилених карантинних обмежень "червоної" зони, по 8 000 гривень компенсації. Втім, також в Кабінеті Міністрів поки очікують і підтвердження намірів про підтримку від місцевих органів.

Компенсація. Фото: скріншот YouTube-відео.
Компенсація. Фото: скріншот YouTube-відео.

Прем'єр-міністр додав, що місцева влада також дала обіцянку про власні ВИПЛАТИ для малого бізнесу та працівників підприємств. Зокрема, ФОП можуть розраховувати на фінансову допомогу від уряду, після того, як оформлять заявку через додатки або на вебпорталі "Дія".

Нагадаємо, що для того, щоб отримати такі карантинні компенсації, фізичні особи-підприємці не повинні мати заборгованостей зі сплати єдиного соціального внеску за 2020 рік. Не виплатять 8 000 гривень і тим, чий вид діяльності не підпадає під карантинні обмеження.

Повна мова прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля доступна для перегляду трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що дітей, які не пройшли вакцинацію, дозволили не допускати до очного навчального процесу.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що на територію України іноземців пускатимуть тільки після надання біометричних даних.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що Україна відкрила з Китаєм безвізовий режим.