У Мінсоцполітики анонсували підвищення прожиткового мінімуму

В Міністерстві соціальної політики повідомили про створення дорожньої карти для підвищення прожиткового мінімуму. Про це інформує пресслужба міністерства.

Так, в міністерстві заявили, що в рамках оптимізації сфери застосування прожиткового мінімуму і підвищенням його розміру і розмірів соцдопомоги, було розроблено ряд законопроєктів, які вже подані на розгляд парламенту.
За інформацією Мінсоцполітики дані документи передбачають введення нового методу для визначення та застосування прожиткового мінімуму для основних державних соціальних гарантій, зокрема, соцдопомоги від держави, зарплати та пенсії за віком. Також передбачено введення базових величин для розрахунку соцвиплат, наприклад, щомісячних допомог, надбавок до пенсії тощо.
Разом з тим у Міністерстві підкреслюють, що при цьому жодна соціальна виплата, яку отримують українці на сьогоднішній день, не буде зменшена. Всього планується тричі збільшити розмір прожиткового мінімуму для розрахунку соцвиплат, які для громадян є основним або єдиним джерелом доходу. Так, перше підвищення пройде в 2022 році - на 14%, в 2023 році відбудеться підвищення на 15%, а в 2024 році - на 25%.
У той же час в Міністерстві соціальної політики заявили, що в 2021 році для українських пенсіонерів передбачено відразу кілька підвищень пенсійних виплат. Найближче заплановано на квітень - перерахують пенсії працюючим пенсіонерам. Наступне в липні в зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму. Крім того в грудні надбавку в 200 гривень отримають пенсіонери досягли 65 років і мають стаж 30 і 35 років (для жінок і чоловіків відповідно).

Раніше портал Hyser інформував, що в уряді планують подвоїти пенсійні виплати українцям. Підвищення пенсій українцям, можливо за рахунок введення накопичувальної пенсійної системи.

Також портал Hyser інформував, що українців приголомшили похмурим прогнозом. У Міністерстві соціальної політики заявили, що надалі пенсії будуть тільки знижуватися.

Крім того портал Hyser інформував, що українців масово не відпускають на заслужений відпочинок. Вийти на пенсію в 60 років виходить не у всіх громадян.