У Пенсійному фонді України пояснили, хто з пенсіонерів може залишитися без своїх виплат на цілком законних підставах.

Наприклад, в тому випадку, якщо протягом року або більше пенсіонери не знімають нараховані пенсійні виплати зі своєї карти. У такій ситуації банки передаватимуть всю відповідну інформацію з цього приводу до Пенсійного фонду України для уточнення статусу пенсіонера, про що пише "НД".


У ПФУ зазначили, що віднімати виплати відразу ж ніхто не буде, просто відбудеться їх призупинення до з'ясування ситуації. Таким чином, буде проводитися перевірка статусу пенсіонерів, які давно не отримували виплат, згідно з уже давно існуючими вимогами.

Також Пенсійний фонд України має намір перевірити всі пенсії, які призначають українцям. Якщо будуть знайдені хоч якісь порушення, наприклад, будуть виявлені непідтверджений стаж або непідтверджений розмір зарплати, то ПФУ може знизити пенсію заднім числом. Крім того, через суд пенсіонера зобов'язують повернути переплату до бюджету.


До слова, нещодавно було проведено опитування серед українців, яке показало, що 68,5% громадян в Україні вважають, що гідну старість у вигляді хороших пенсійних виплат має забезпечувати держава і уряд. При цьому 18,8% покладаються в першу чергу на самих себе, намагаючись вже зараз відкласти кошти на майбутнє.

Такі результати показало дослідження, яке організував Центр соціально-економічних досліджень CASE.

Раніше "Hyser" писав про те, що Пенсійний фонд відзвітував про розподіл пенсій у 2021 році.

Також наш портал повідомляв, що українців сповістили про кардинально новий прожитковий мінімум.

Нагадуємо, що українців масово не відпускають на заслужений відпочинок. Вийти на пенсію в 60 років виходить не у всіх громадян.