Деякі постачальники підіймають ціни на газ з квітня

Встановлене урядом обмеження ціни на газ припиняє діяти вже з 1 квітня 2021 року. У зв'язку з цим компанії-постачальники можуть встановлювати будь-які тарифи на блакитне паливо. В результаті деякі постачальники підвищили ціни з 6,99 до 8-25-8,85 гривні за один кубометр. Про це інформує "obozrevatel".

Українцям, які користуються послугами постачальника "Маргаз" у квітні доведеться платити 8,25 гривні за один куб. А ось постачальник "Азовгаз"пішов ще далі і встановив ціну в 8,85 гривні за кубометр. На сьогоднішній день, якщо сім'я витратить на місяць 200 кубометрів палива, то платить 1398 гривень. Однак після стрибка цін клієнтам "Маргазу" і "Азовгазу" доведеться платити помітно більше: 1650 і 1770 гривень відповідно.

Починаючи з лютого уряд регулював ціни на блакитне паливо, встановивши граничний тариф в 6,99 гривні за один куб. Проте вже з квітня рішення Кабміну втрачає силу і постачальники можуть встановлювати той тариф, який вважатимуть справедливим.

Проте вже з 1 травня всі споживачі будуть переведені на річні тарифи. В уряді вважають, що таке нововведення допоможе захистити українців від різких стрибків цін на блакитне паливо, оскільки і взимку, і влітку вони будуть платити за одним і тим же тарифом. При цьому кожен українець при бажанні може повернутися до місячного тарифу. Річні тарифи на блакитне паливо Постачальники повинні оприлюднити до 25 квітня. Однак за прогнозами експертів в окремих постачальників річні ціни на газ можуть скласти близько 7-8 гривень за куб.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в уряді мають намір змінити ціни на електроенергію в квітні, на скільки "поважчають" платіжки українців.

Також того портал Hyser писав про те, що українцям підказали, як зменшити витрату газу при готуванні їжі. Кілька простих порад, які допоможуть зменшити цифри в платіжках.

Крім того портал Hyser інформував, що в Україні з'явиться новий вид субсидії. Держава допомагатиме не тільки з оплатою комунальних послуг.