Працюючим пенсіонерам перерахують пенсії в квітні

У квітні цього року українським пенсіонерам, які продовжують працювати, перерахують пенсійні виплати. Кому саме очікувати підвищення і як самостійно розрахувати розмір нової пенсії, повідомляє портал segodnya.ua.

Українців, які і після досягнення пенсійного віку продовжує працювати, налічується близько 2,7 мільйона осіб. Однак далеко не всім перерахують виплати за те, що вони продовжують працювати. Сподіватися на надбавку точно не слід громадянам, які відносно недавно пішли на заслужений відпочинок (з Квітня 2019 по квітень 2021 року), а таких налічується приблизно 700 тисяч осіб. Таким чином пенсії стануть більше у двох мільйонів працюючих пенсіонерів.

Відзначається, що підвищення виплат покладається тим, кому пенсія була призначена, або вже перерахована два роки тому і більше, тобто до 1 квітня 2019 року. Українцям, які пішли на заслужений відпочинок пізніше, пенсії перерахують не раніше квітня наступного року.

Пенсіонерам не потрібно особисто звертатися до Пенсійного фонду, оскільки перерахунок буде проведений автоматично. Однак існують окремі випадки, в яких потрібне звернення. Наприклад, якщо людина отримувала пенсію по інвалідності, за вислугу років, але з 1 квітня досяг 60 років або заробив необхідний стаж, що дає йому право на пенсію за віком. В результаті перерахунку пенсія може стати вище.

Порахувати на яку надбавку слід претендувати може кожен українець за формулою: пенсія = середня зарплата х трудовий (страховий) стаж х індивідуальний коефіцієнт заробітку. Трудовий стаж необхідно рахувати у відсотках: 1 рік дорівнює 1%.