Президент скасував указ про призначення Тупицького суддею КСУ

Глава держави Володимир Зеленський скасував указ експрезидента Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями Конституційного Суду України. Про це повідомляється на офіційному сайті президента.

У 2013 році, 14 травня тодішній президент України Віктор Янукович підписав указ про призначення Олександра Тупицького суддею КСУ. 17 вересня того ж року указом президента на посаду судді КСУ був призначений Олександр Касмінін.

Чинний президент Володимир Зеленський підписав указ №124/2021, яким скасував укази експрезидента, що втік. Зазначається, що рішення було прийнято з метою забезпечення державної незалежності, а також національної безпеки.

Також у документі президент пояснив своє рішення тим, що деякі судді Конституційного Суду, які отримали посади за указом Януковича, своїми діями створюють загрозу незалежності України.

Наприкінці минулого року глава держави відсторонив Олександра Тупицького від виконання своїх зобов'язань. Указ про відсторонення був підписаний президентом Володимиром Зеленським 29 грудня минулого року. Відзначається, що Тупицький був відсторонений від посади судді КСУ на два місяці. Тупицький у свою чергу вирішив оскаржити рішення гаранта у Верховному суді. 1 лютого стало відомо про подачу позову. Однак очікуваного результату це не дало, так як в кінці лютого Володимир Зеленський видав ще один указ про продовження відсторонення Тупицького з посади ще на один місяць.

Раніше портал Hyser інформував, що Володимир Зеленський підписав важливий документ, який допоможе відновити українські кордони і повернути Крим.

Також портал Hyser повідомляв, що Володимир Зеленський анонсував введення економічного паспорта для українців. Нововведення торкнеться тільки тих громадян, які не досягли 18 років.

Крім того портал Hyser інформував, що Володимир Зеленський анонсував масову чистку в лавах фракції " Слуга народу". Президент заявив, що в партії не повинно бути випадкових людей.