Росія перекидає військову техніку

У той час як військові експерти прогнозують загострення конфлікту з Російською Федерацією, в окупованому Криму зняли масштабне скупчення військової техніки. Про це повідомляє видання Крим.Реалії.

Переміщення російської військової техніки спостерігалося на трасі "Таврида", в п'ятницю, 26 березня. Відзначається, що в обох напрямках часто зустрічалися невеликі колони і поодинокі автомобілі. Також повідомляється, що чотири автоплатформи з бойовими машинами піхоти на борту прямували в бік Сімферополя. Разом з ними пройшли і дві колони вантажних автомобілів, а також автозаправників.

Перекидання військової техніки. Фото: скріншот відео Крим.Реалії
Перекидання військової техніки. Фото: скріншот відео Крим.Реалії

Також була помічена колона вантажівок і тягач, який буксирував несправний бронетранспортер у бік Керчі. Відзначається, що на трасі кожні 15-20 хвилин зустрічаються поодинокі військові автомобілі РФ.

Варто відзначити, що напередодні перший президент України Леонід Кравчук висловив припущення, що Російська Федерація може піти в повномасштабний наступ на Україну, щоб "пробити" дорогу в Крим. Вже не перший рік на анексованому півострові проблеми з питною водою, які місцева "влада" вирішити не може. Ситуація буде тільки погіршуватися і, щоб отримати доступ до води, російська сторона може атакувати Україну. На думку Леоніда Кравчука удар Росії припаде по Херсону і Маріуполю, таким чином окупанти зможуть отримати доступ до води, яка знаходиться на материковій частині України.

Також портал Hyser повідомляв, що ситуація з прісною водою в окупованому Криму виходить з-під контролю. Росіяни можуть незабаром покинути півострів у зв'язку з проблемами з водопостачанням.