У нашій країні вирішили ввести штрафи для тих, хто зображує нашу державу без окупованих територій

Проєктом закону № 5166 передбачаються штрафні санкції за відсутність на зображенні України анексованого Криму, та частини окупованих територій Луганської та Донецької областей.

Зокрема, вводиться відповідальність за будь-яке поширення зображень з територією України, або карт нашої країни, на яких відсутні окуповані території. Стосується це друкованої продукції, реклами, схематичних зображень, карт, сувенірів і подібного. За такі порушення будуть введені штрафи в розмірі від 85 000 до 170 000 гривень.

Карта України. Фото: скріншот YouTube-відео.
Карта України. Фото: скріншот YouTube-відео.

Також проєктом закону передбачається:

кримінальна відповідальність для осіб, які публічно прямо або опосередковано визнали законність окупації частини території нашої країни Російською Федерацією, заперечення незалежності України, або брали участь в урочистих і публічних заходах, присвячених до святкування державних свят на території Росії й подібних заходів окупаційної влади;

відповідальність за порушення (національними публічними діячами, чиновниками органів місцевого самоврядування або державної влади) обмежень і заборон на зв'язок і взаємодію з окупаційною владою або органами Російської Федерації;

кримінальну відповідальність за розробку корисних копалин на захопленій РФ території;

кримінальну відповідальність за протизаконне позбавлення права на власність як юридичних, так і фізичних осіб на окупованій території;

кримінальну відповідальність за заперечення геноцидів нації, а саме Голодомору 32 - 33 років минулого століття в Україні, Голокосту та депортації кримськотатарського народу в 1944 році.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Леонід Кравчук заявив про готовність України до будь-якого можливого сценарію подій у разі чергового нападу РФ.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Володимир Зеленський звільнив двох суддів КСУ.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що Російська Федерація продовжує військову агресію на сході України, і поповнює підрозділи сепаратистів.