У Харківській області за минулу добу зафіксовано рекордну кількість хворих коронавірусною інфекцією

Про те, як насправді йдуть справи в лікарнях Харкова, пише на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, колишня радниця голови Харківської обласної державної адміністрації, Наталія Попова.

Зазначимо, що згідно з сумною статистикою, опублікованою Міністерством охорони здоров'я України, на 28 березня 2021 року в Харківській області найбільша кількість пацієнтів з COVID-19, вже досягла кількості в 1 150 осіб, що більше, ніж в будь-якому регіоні України. Попри такі високі цифри, регіон все ще не доданий до "червоної"карантинної зони, і знаходиться в "помаранчевій".

Також за словами Наталії Попової, в медичних установах Харкова, немає жодного вільного ліжко-місця, а про те, щоб до пацієнта був підведений кисень, взагалі не йде ніякої мови. Однак, обласна адміністрація міста, із вартою заздрості регулярністю відправляє до Києва дані про те, що лікарні заповнені госпіталізованими громадянами тільки на 40 відсотків. Насправді ж - це повний абсурд. Регіон вже знаходиться в епідемічній блокаді, а люди щодня помирають по своїх домівках.

У коментарях до публікації, користувачі соціальної мережі пишуть, що за киснем змушені їздити в сусідні районні центри, зокрема в населені пункти Лозова і Куп'янськ. Однак, не всі пацієнти в змозі пережити подібні поїздки, а частина територій вже потрапила в "червону" зону. Крім цього, держава не забезпечує пацієнтів необхідними медикаментами, і родичам щодня видають списки препаратів, які потрібно купити для лікування.

Коментар. Фото: facebook.com/popova.natali
Коментар. Фото: facebook.com/popova.natali

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у МОЗ розповіли, коли в Україні зупинять весь громадський транспорт.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що повний "локдаун" в Україні можуть ввести найближчим часом.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що у Києві, пацієнтами з коронавірусом, вже переповнена 12-а міська лікарня.