Ось уже рік Україну лихоманить від захворюваності на вірус, принесений з Китаю. І якщо розвинуті країни світу змогли опанувати стихійне лихо та повертаються потроху до нормального життя, то прогноз в Україні не настільки оптимістичний.

Так, станом на сьогодні, 29 березня 2021 року, Україна серед всіх країн світу займає 9 місце за кількістю нових інфікувань, а серед країн Європи – 5 позицію, повідомляє Українська правда.

В зв'язку з цим нашу державу в майбутньому може очікувати кілька локдаунів через стрибки захворюваності на COVID-19. Таку думку озвучив Президент Української медичної асоціації Вадим Арістов в ефірі програми "Реальна політика з Євгеном Кисельовим", що виходить на каналі "Україна 24".

"З тижня на тиждень у нас буде загальнонаціональний локдаун, далі ситуація трохи стабілізується, і, можливо, якщо його протримають більше трьох тижнів, вона піде вниз. Тільки знімуть локдаун - все почне йти в гору, але з підвищенням температури, вологості нам буде трохи легше", - сказав він.

При цьому імунолог прогнозує новий "божевільно величезний" сплеск захворюваності в країні восени.

"Далі восени у нас буде божевільна захворюваність, і, швидше за все, новий локдаун, далі взимку. І дуже важливо, щоб всі зрозуміли, що за місяць, як чекають багато бізнесменів, все це не вирішиться", - сказав імунолог.

Такої ж думки дотримується і кардіолог Катерина Амосова.

"Це ще не пік ані за госпіталізаціями, ані за смертністю. Основним показником є ​​не кількість виявлених випадків, яка занижена, а саме кількість госпіталізацій. Це треба розуміти всім", — сказала вона.

Тим часом глава МОЗ Максим Степанов на власній сторінці в Facebook навів дані по захворюванню за минулу добу. Так, вчора, 28 березня, в Україні виявили 8346 хворих на коронавірус на противагу 11 932 чоловікам за суботу. При цьому померли вчора 178 хворих на коронавірус (добою раніше – 203), одужали – 2875 (3343), були госпіталізовані – 3129 (5052).

Таким чином, з початку епідемії в Україні хвороба забрала життя більше 32 тисяч українців.



Відзначимо, що в середині березня Степанов озвучив умови за яких в Україні буде введений загальнонаціональний локдаун. Так, уряд перейде до жорстких рішень, якщо "50-70% областей перейдуть на червоний рівень".

Раніше Hyser писав про те, що експерти розповіли, як схуднути за допомогою кави, цим секретом користуються моделі.

Також писали, що лікарі розповіли про простий напій, який допомагає відновити печінку після хмільного застілля.

Нагадаємо, лікарі розповіли про основні ознаки весняного авітамінозу.