У нашій країні можуть зробити обов'язковим ще один документ громадянина

Про те, що в Україні приступлять до розробки власної системи "паспортів вакцинації", і крім звичайного, біометричного або виїзного документа, з'явиться ще один, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Під час проведення селекторної наради про запобігання поширенню коронавірусної інфекції, крім постачання вакцин обговорили й можливість введення тих самих "паспортів вакцинації". Подібні документи вже розробляються в країнах Європейського Союзу, Ізраїлі, США і Швейцарії, тобто тими державами, де перейнялися створенням масового імунітету проти COVID-19. Уряд прийшов до висновку, що Україні також необхідно створити власну систему аналогічної "паспортизації", але для цього, для початку, вакцинацію має пройти 70 відсотків населення.

Вакцинація. Фото: скріншот YouTube-відео.
Вакцинація. Фото: скріншот YouTube-відео.

За словами віцепрем'єр-міністра - глави Міністерства цифрової трансформації України, Михайла Федорова, в МОЗ і Мінцифри вже пильно стежать за якістю внесення даних в електронний реєстр пройшли процес щеплення, що посприяє коректному відображенню "паспорта вакцинації", якщо в цьому виникне необхідність.

Нагадаємо, що нещодавно, глава МОЗ Максим Степанов, інформував, які саме дані будуть вказані в"паспорті". Зокрема, це свідоцтво має містити дату проходження вакцинації та термін закінчення дії медичного препарату, як у друкованому, так і в електронному вигляді. Або ж буде додана можливість зчитування QR-коду, з переходом за посиланням до реєстру щеплених громадян. Але на даному етапі, все поки ще залежить від технічних можливостей Мінцифри і того, як швидко буде вакцинована велика частина громадян України, повідомляє видання "Deutsche Welle".

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Верховний Суд України заборонив нещепленим школярам відвідувати навчальні заклади.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що нардеп від "Слуги Народу" закликав звільняти медиків, які не пройшли вакцинацію.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що у МОЗ України дозволили ходити без індивідуальних засобів медичного захисту тільки в парках і скверах.