У МОЗ заявили, що в ще кількох областях ввели "червону" зону карантину

З тих пір, як уряд вдруге ввів адаптивний карантин, кількість "жовтих" зон почала стрімко танути, замінюючись "червоними". Нещодавно в Міністерстві охорони здоров'я України заявили про те, що список "червоних" зон адаптивного карантину знову поповнюється. Про це, а також про те, які обмеження з цим пов'язані, повідомляє Інформаційний портал "Сьогодні".

Так, станом на вівторок, 30 березня, список "червоних" зон карантину в Україні складають наступні області: Сумська, Львівська, Чернівецька, Житомирська, Одеська, Закарпатська, Київська, Івано-Франківська, Полтавська, Миколаївська та Чернігівська.

Крім того, наприклад, у Дніпрі місцева влада з 25 березня посилила карантинні обмеження з 25 березня. Ці обмеження діятимуть до 13 квітня, в їх число входить обмеження по пільговому перевезенню пасажирів у громадському транспорті, прийом відвідувачів дозволений тільки в торгових закладах, закладах громадського харчування та закладах побутового обслуговування. Також заборонено проведення спортивних матчів зі глядачів, школярі з 5 по 11 класи переведені на дистанційне навчання. Кінотеатри дозволено заповнювати тільки на 50%.

У Миколаєві більш жорсткі карантинні обмеження ввели 24 березня, вони триватимуть до 4 квітня. Там місцева влада припинила роботу кінотеатрів, музеїв, театрів і ТРЦ. Роботу продовжили Продовольчі магазини, аптеки, Зоомагазини, а також магазини, що продають побутову хімію та засоби особистої гігієни. До громадського транспорту там підійшли трохи інакше: для того, щоб користуватися громадським транспортом городянам потрібно отримати спеціальний пропуск, зареєструвавшись в електронній системі. Проїзд за перепустками діє одночасно в декількох областях України зі складною ситуацією з пандемією.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні ведеться робота над тим, щоб розвивати так звану безготівкову економіку. Стало відомо, що в парламенті прийняли законопроект, який вводить в цю сферу деякі нововведення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що деякі українці не знають про те, що в програму медичних гарантій входять і деякі аналізи. Експерти розповіли, які аналізи в Україні можна робити повністю безкоштовно.

Також "Hyser" писав, що українські медики розповіли про те, які види захисних масок найефективніше захищають носить від коронавірусної інфекції і в чому полягає принципова різниця між різними масками.