Українців попередили про важливі зміни з 1 квітня

З 1 квітня 2021 року Україну чекає цілий ряд змін. Зокрема підвищення пенсійного віку та електронна прописка. Про це інформує портал segodnya.
Так, з 1 квітня пенсійний вік жінок зрівняється з пенсійним віком чоловіків. Вихід на пенсію за віком (на загальних підставах) можливий тільки по досягненню 60 років і більше. При цьому вихід на заслужений відпочинок можливий тільки при наявності 28 років стажу. Вимога до стажу продовжить зростати і наступного року вийти на пенсію зможуть лише ті українці, яким вдалося накопичити вже 29 років стажу. Крім того з 1 квітня перерахують пенсії працюючим пенсіонерам. Зазначається, що перерахунок проводитиметься автоматично, тому звертатися до представництва Пенсійного фонду не потрібно.

Також з 1 квітня перестає діяти граничний тариф на газ 6,99 гривні за кубометр, який був встановлений урядом. Відзначається, що ціни у квітні стануть ринковими й можуть бути вище ніж у попередньому місяці. В уряді вирішили захистити українців від сезонних стрибків цін на блакитне паливо і зобов'язали постачальників ввести річні тарифи. Таким чином споживач протягом 12 місяців буде платити одну і ту ж ціну за газ не залежно від зміни цін на ринку. При бажанні можна повернутися до місячного тарифу.

Крім того з 1 квітня в Україні з'явитися так звана "повітряна швидка допомога". Перші пункти системи авіаційної безпеки МВС почнуть працювати у Львівській області, а потім у Київській області. Дане нововведення дозволить оперативно доставляти "важких" хворих в лікарні, або ж доставляти медиків до людей, які потребують допомоги.
Ще одним з квітневих нововведень стане експеримент з електронної прописки, який буде поетапно розширюватися і дозволить українцям забути про паперову тяганину.