З 1 квітня пенсійний вік для жінок в нашій країні підвищили з 59 років і 6 місяців до 60 років.

Збільшення пенсійного віку було передбачено законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", пише "Ліга". Згідно з документом пенсійний вік для жінок щороку підвищувався на півроку.

У квітні 2021 року буде останній етап підвищення пенсійного віку.

Ті жінки, чия дата народження знаходиться в проміжку між 1 жовтня 1960 року і 31 березня 1961 року, зможуть вийти на пенсію ще в 59 років і 6 місяців. У 60 років на пенсію вийдуть жінки, що народилися після 1 квітня 1961 року.

Раніше ми писали, що пенсія розміром в 10 тисяч гривень цілком реальна для українців. Однак, щоб отримувати такі гроші, необхідно виконати ряд умов.

Найголовнішою умовою є висока зарплата. Ті українці, які отримують зарплату в розмірі 11 тисяч гривень при виході на пенсію можуть претендувати на виплату в розмірі 3,5 тисяч гривень.

Щоб розмір пенсії в майбутньому склав 10 тисяч гривень, необхідно мати "білу" зарплату в розмірі 20 тисяч гривень.

Пенсія. Фото: Hyser
Пенсія. Фото: Hyser
Пенсія. Фото: Hyser

Також на високу пенсію можуть розраховувати люди, у яких великий стаж роботу. Так, відомо, що за кожен додатково відпрацьований рік дають від 1% розрахункової зарплати.

Майбутній розмір пенсійних виплат залежить від декількох показників: стажу, власної заробітної плати та середньої зарплати по Україні. Тобто чим більше відпрацьованих років і вища біла зарплата, тим більше українець отримує на заслуженому відпочинку. Підкреслюється, що громадяни отримують мінімальну зарплату можуть сподіватися тільки на мінімальну пенсію.

Раніше Hyser писав про те, що з 1 квітня 2 мільйони українських пенсіонерів отримуватимуть підвищені пенсії.

Також Hyser повідомляв, що у Пенсійному фонді назвали умову, за якої українці можуть втратити пенсії.

Нагадаємо, що Марина Лазебна заявила про проблеми з виплатами пенсій.