Вночі з 2 на 3 квітня на лінії розмежування в Донбасі було неспокійно.

У Мережі почали з'являтися фото і відеозаписи боїв на лінії розмежування ОРДЛО із застосуванням важкої артилерії, пише Telegram- канал "ХУ Україна".

Місцеві жителі повідомляють про потужні вибухи.

"Прямо зараз в Луганському напрямку йдуть бої

На лінії розмежування з ОРДЛО йдуть серозні бої із застосуванням важкої артилерії.

Опубліковані ймовірні кадри зіткнення українських солдатів і терористів біля Луганська. Повідомляється про потужні вибухи", пише Telegram-канал.

Деякі ЗМІ пишуть, що дані відеозапису є фейковими. А окупанти почали нагнітати сітауцію заявами про нібито різку ескалацію на фронті відразу ж після розмови президента Володимира Зеленського і лідера США Джо Байдена.

"Найманці гібридної армії РФ у своїх ТГ-каналах і соцмережах посилено поширюють паніку і пишуть про затяжні бої і потужні обстріли в Луганській області. Місцевим жителям прифронтових населених пунктів рекомендують шукати укриття і готуватися до ескалації, хоча ніхто не підтверджував дані події, - пише "Диалог.UA".

Нагадаємо, що раніше глава України Володимир Зеленський заявив, що українська армія готова до будь-яких провокацій з боку РФ. Він підкреслив, що Росія "намагається створювати атмосферу загрози і тиску", нарощуючи військову присутність на кордоні з Україною. Але незважаючи на нелегкий процес переговорів Україна продовжує домовлятися про перемир'я.

Заява глави держави була опублікована на його офіційній сторінка у соцмережі Facebook у четвер, 1 квітня.

Раніше Hyser писав про те, що у Пентагоні відреагували на загострення ситуації на Сході України.

Також Hyser повідомляв, що радник української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Олексій Арестович передрік відразу кілька атак з боку Росії.

Нагадаємо, що у Верховній Раді України звернулися до влади РФ з вимогою негайно перервати будь-які бойові дії на сході України.