Стало відомо про те, що президент Аргентини заразився ковідом після вакцинації російським препаратом.

Так, президент Аргентини Альберто Фернандес повідомив про те, що його тест на коронавірус показав позитивний результат. Але саме " дивовижне "в цій справі те, що незадовго до цього він зробив собі вакцинацію російським препаратом під назвою"Супутник". Про це глава держави повідомив на своїй сторінці в Твіттері. Він також зазначив, що саме щеплення він зробив за кілька місяців до зараження і тому вона цілком вже повинна була подіяти.

"Після підвищення температури до 37,3 °C і легкого головного болю я здав тест на антиген, результат якого виявився позитивним", - написав президент Аргентини.

Зараз він чекає результатів ПЛР-тесту, дотримується режиму самоізоляції і виконує всі приписи лікаря.

Зазначимо, що сама вакцинація була проведена 21 січня. Це сталося відразу після того, як препарат "супутник" був дозволений для використання в Аргентині для людей, старше 60 років.

У російському інституті імені Гамалія, де і винайшли "Супутник", заявили, що їм" сумно чути " про хворобу президента Аргентини. При цьому російські експерти відзначили, що ефективність вакцини становить 91,6%. А якщо мова йде про важкі випадки, тоді її ефективність підвищується до 100%.

Розробники додали, що якщо навіть людина після вакцинації захворює ковідом, то він швидше йде на поправку і у нього відсутні виражені симптоми хвороби. Тому російські вчені ще раз побажали аргентинському лідеру якнайшвидшого одужання.

Раніше Hyser писав про те, що у мережу просочилася нова інформація про третю хвилю коронавірусу.

Також писали, що медики розповіли, чи можна пропустити келишок при коронавірусі.

Нагадаємо, що у Києві планується продовжити корнавірусний локдаун.