У столиці України неадекватний громадянин прийшов у ЖЕК з гранатою

Про те, що в Печерському районі Києва, на бульварі Дружби народів, місцевий житель погрожував підірвати місцеву керуючу компанію "Печерськжитло", посилаючись на власні джерела в МВС, пише видання "СТРАНА.uа"

За словами інформатора, в будівлю ЖЕКу увірвався громадянин, який перебуває в розбурханому стані, і почав погрожувати співробітникам предметом, зовні схожим з ручною гранатою. Зловмисник роз'яснив, що його поведінка викликана ситуацією із завищеними комунальними тарифами, і щоб розв'язати проблему, він вирішив просто підірвати приміщення.

Попри тому, що службовці компанії встигли своєчасно викликати правоохоронців, агресивний чоловік не став чекати приїзду співробітників Національної поліції, і втік, залишивши предмет. Втім, при огляді фахівцями-вибухотехніками, стало зрозуміло, що граната небезпеки не представляє, через те, що є навчальним муляжем.

Трохи пізніше поліціянти все ж змогли затримати правопорушника, і виявилося, що це місцевий житель, прописаний по вулиці Бойчука, неодноразово потрапляв в аналогічні ситуації, зі своїм "хобі" - муляжами гранат.

Зокрема, в серпні 2017 року, подібний інцидент з його участю стався в міській лікарні №12, куди він вбіг відразу з двома такими макетами ручних гранат, і також пообіцяв всіх підірвати. Однак, тоді йому завадила звичайна медична сестра, яка заспокоїла "пацієнта" і затримала його до появи патруля Національної поліції.

Неадекватний громадянин. Фото: strana.ua
Неадекватний громадянин. Фото: strana.ua

Як стало відомо, всього у неадекватного громадянина в запасі, на той момент, було цілих три муляжі гранат, але, всупереч попереднім затриманням, він все ще залишався на волі. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України, щодо хуліганства з використанням заздалегідь підготовленого предмета. Таким чином, "хулігану" може загрожувати до семи років позбавлення прав і свобод, але тільки в тому випадку, якщо його визнають осудним.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що під Луганськом почалися військові дії за участю російських окупаційних сил.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що в Одесі діти дивом втекли від педофіла.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що уряд України безсилий у протистоянні третьої хвилі пандемії коронавірусної інфекції.