У зоні збройного конфлікту на Донбасі знову загинув український військовослужбовець

Про те, що російські окупаційні війська знову порушили "режим повного припинення вогню", на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook повідомляє пресслужба штабу ООС.

Станом на суботу, 3 квітня 2021 року, збройними формуваннями, підконтрольними Російській Федерації, було проведено шість обстрілів українських позицій. Зокрема, в районі відповідальності групи "Схід", поблизу від селища Піски, окупаційні війська Росії відкрили вогонь з ручної стрілецької зброї та гранатометів, включаючи заборонені "мінськими домовленостями" міномети калібру 120 міліметрів. Поблизу від села Водяне та міста Авдіївка, російські збройні формування провели обстріл зі стаціонарних автоматичних і ручних протитанкових гранатометів, з підтримкою кулеметів великого калібру.

Бійці ЗСУ на Донбасі. Фото: скріншот Youtube-відео
Бійці ЗСУ на Донбасі. Фото: скріншот Youtube-відео

У районі, підконтрольному тактичній групі "Північ", поруч з селищем Шуми, на невідомому вибуховому пристрої, підірвався військовослужбовець ЗСУ. Отримані важкі поранення виявилися несумісними з життям. Командування висловлює глибокі та щирі співчуття близьким та рідним загиблого патріота. Наразі на місці трагічного інциденту розпочали роботу група оперативного реагування ЗСУ, у супроводі посадових осіб частини.

Зазначимо, що про всі такі випадки порушення "режиму тиші" з боку бойовиків РФ, українська сторона в ТКГ вже повідомила представникам Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Українські військовослужбовці продовжують контролювати ситуацію в районі проведення ООС, дотримуючись умов "мінських домовленостей".

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що під Луганськом сталося збройне зіткнення. Горять житлові будинки, громадянам рекомендують екстрено евакуюватися.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Російська Федерація переміщує до кордону з Україною ще 28 тактичних груп.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що у Північноатлантичному альянсі висловили свою точку зору, щодо загострення протистояння на сході України.