У квітні цього року в житті звичайних українців відбудеться досить багато змін

Про те, як зміняться вартість медичних послуг, тариф на газ, виросте пенсійний вік, і скільки громадян призвуть на строкову службу, розбирався інформаційний портал "Hyser".

З 1 квітня 2021 року громадянам України в черговий раз підвищать вимоги до пенсійного віку, а деяким - проведуть перерахунок виплат. Зокрема, до віку в який жінки зможуть вийти на заслужений відпочинок буде збільшено на 6 місяців. Тепер жінки зможуть піти на спокій тільки по досягненню 60 років, і наявності необхідного страхового стажу.

Офіційно працюючі пенсіонери побачать збільшення розміру соцвиплат, але тільки в тому випадку, якщо на 1 березня 2021 року у них накопичилося два роки понад необхідний трудового стажу: надбавка складе близько 2 відсотків - якщо щомісячна пенсія дорівнює 3 000 гривень, то доплата очікується в розмірі не більше 60 гривень. Всі ці зміни передбачені в ЗУ "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Також з першого квітня припиняється опалювальний сезон, і дія постанови Кабінету Міністрів України, яким обмежувалися граничні тарифи на"блакитне паливо". Очікується, що вартість одного кубометра газу може досягти позначки в 8 - 9 гривень. Однак, через те, що компанії-постачальники зобов'язані опублікувати ціни на річний газовий продукт, точна вартість одного кубометра стане відома після 25 квітня.

Тарифи на газ. Фото: скріншот YouTube-відео.
Тарифи на газ. Фото: скріншот YouTube-відео.

Ще одна зміна, на цей раз у вартості медичних послуг теж очікується в цьому місяці. З 1 квітня тарифи на надання медичної допомоги при пологах зростуть на 2 000 гривень, до 10 382 гривні. Однак, така вартість стосується як звичайних, так і тих де необхідно кесаревого розтину. Втім, в НСЗУ обіцяють ввести підвищувальні коефіцієнти: наприклад, для недоношених немовлят тариф збільшать до 113 725 гривень(при вазі до 1,5 кілограма), для дітей з вагою від 1,5 кілограма, тариф складе 25 115 гривень. Такі "поліпшення" прийняті відповідно до постанови Кабміну, щодо медичних гарантій.

Очікувано, що у квітні починається і чергова призовна кампанія: як повідомляють в ВСУ, на військову службу мають призвати 14 246 громадян.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що за несплату податку на нерухомість, в українців будуть відбирати не тільки житло.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що у "Червону" карантинну зону України потрапило ще чотири міста.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що попри на критичну епідемічну ситуацію, жителі Одеської області ігнорують карантинні обмеження.