Президент України Володимир Зеленський привітав українських католиків з Великоднем і закликав відзначати свято вдома

Глава держави Володимир Зеленський звернувся до народу України з нагоди католицького Великодня. Він привітав вірян з великим святом і нагадав про поширення коронавірусної інфекції. Свої привітання президент опублікував на сторінці в Facebook.

Володимир Зеленський зазначив, що Україна стала домівкою для понад ста національностей, які відрізняються мовами, культурами та релігійними конфесіями.
"Сьогодні віряни західного обряду відзначають Великдень. Це свято символізує утвердження життя, яке є найбільшою цінністю для кожного цивілізованого суспільства", - написав гарант.
Президент зазначив, що цей день є приводом провести час у колі близьких і рідних людей, а також обмінятися позитивними емоціями, які допомагають йти вперед незважаючи на всі труднощі, які виникають у нас на шляху. Однією з таких гарант назвав пандемію коронавірусу, яка вже більше року є викликом для всіх людей. Володимир Зеленський нагадав, що українці зустрічають вже другий Великдень в умовах карантинних обмежень. Він закликав відзначати свято вдома і не ходити до церкви, щоб не провокувати ще більший сплеск захворюваності.
"Пам'ятайте: молитва сильна і вдома", - написав президент.
Глава держави побажав усім вірянам західного обряду віри, здоров'я і добробуту, зазначивши, що цей складний період обов'язково закінчитися і все повернутися до звичного життя.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Володимир Зеленський анонсував введення економічного паспорта для українців. Нововведення торкнеться тільки тих громадян, які не досягли 18 років.