У Йорданії правоохоронці припинили спробу державного перевороту, в якій підозрюється наслідний принц країни

У суботу, 3 квітня в Йорданії правоохоронці припинили спробу державного перевороту. Було затримано близько 20 осіб, яких підозрюють у змові проти короля країни Абдалли II. Під підозрою опинився також наслідний принц Йорданії Хамза бен Хусейн. Про це інформує The Washington Post.

За інформацією ЗМІ старший син покійного короля Хусейна був затриманий правоохоронцями в рамках розслідування про можливий держпереворот, який замишлявся з метою повалення чинного короля. На даний момент Хамза бен Хусейн знаходиться під домашнім арештом.

Крім того в змові підозрюють ще одного члена королівської сім'ї Шаріфа Хасана і ексміністра фінансів Бассема Авадулла. При цьому невідомо, які дії планували зробити підозрювані для державного перевороту, проте в розвідці заявили, що їх план "добре організований". При цьому змовники, швидше за все, мали Іноземні зв'язки.

Наслідний принц Йорданії Хамза бен Хусейн передав через свого адвоката повідомлення в якому говориться, що на даний момент він знаходиться під домашнім арештом. Принца позбавили доступу до мережі Інтернет, а також мобільного зв'язку, щоб припинити спроби участі в змові проти короля.

Глава держави Володимир Зеленський відреагував на події в Йорданії та заявив, що Україна повністю підтримує короля Абдаллу. Гарант побажав громадянам Йорданії миру і зазначив, що чекає подробиці подій.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Леонід Кравчук заявив, що переговори з Росією щодо Донбасу зайшли в глухий кут. Для того, щоб зрушити процес з "мертвої точки" до переговорів можуть залучити США.

Також портал Hyser інформував, що Леонід Кравчук розповів правду про різке загострення на Донбасі. Він зазначив, що Росія не бажає бачити в Україні незалежну державу, тому на мирне врегулювання конфлікту можна не розраховувати.

Крім того портал Hyser писав, що Володимир Зеленський зробив сміливий крок, який у майбутньому може допомогти у поверненні анексованого Росією Криму.