У квітні підвищаться пенсії працюючих пенсіонерів

Українським пенсіонерам, які отримали право на пенсію, але продовжують працювати, підвищать виплати з 1 квітня 2021 року. Всього підвищення торкнеться близько двох мільйонів громадян. Це передбачено законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".
Підвищення виплат покладається тим українцям, кому пенсія була призначена, або вже перерахована два роки тому і більше, тобто до 1 квітня 2019 року. Українцям, які пішли на заслужений відпочинок пізніше, пенсії перерахують не раніше квітня наступного року.
Перерахунок виплат виконується індивідуально, оскільки залежить від доходу. В Україні налічується близько 2,7 мільйона пенсіонерів, які продовжують працювати, але лише 2 мільйони можуть розраховувати на надбавку. Без підвищення залишаться пенсіонери, які відносно недавно пішли на заслужений відпочинок (з Квітня 2019 по квітень 2021 року).
Підкреслюється, що пенсії працюючих пенсіонерів зростуть приблизно на 2%. Перерахунок проводитися автоматично, тому особисте звернення до Пенсійного фонду не потрібно.
Варто відзначити, що у 2021 році заплановано ще кілька підвищень виплат пенсіонерам. Ще один перерахунок пенсій відбудеться в червні у зв'язку зі зростанням прожиткового мінімуму. Ті громадяни, які отримують мінімальну пенсію, можуть розраховувати на надбавку в розмірі 85 гривень, а ось максимальна пенсія стане більше на 850 гривень. Наступне підвищення прожиткового мінімуму заплановано на грудень 2021 року.
Раніше портал Hyser повідомляв, що українцям по-різному нараховують пенсійний стаж. У Міністерстві соціальної політики пояснили з чим це пов'язано.
Також портал Hyser інформував, що українців попередили про чергове підвищення пенсійного віку. Стало відомо, коли можна буде вийти на заслужений відпочинок.