У столиці України можуть оголосити надзвичайний стан

Якщо посилені карантинні обмеження не зможуть зупинити подальше поширення коронавірусної інфекції, в Києві можуть ввести режим НС, заявив в ефірі каналу "Україна24"мер міста, Віталій Кличко.

За словами Кличка, якщо показники будуть "зашкалювати" і далі, то може статися колапс сфери охорони здоров'я, і не залишиться іншого виходу, як перейти до надзвичайного стану, а ввести цей режим можна тільки після відповідного рішення уряду України.

"Адаптивний" карантин. Фото: скріншот YouTube-відео.
"Адаптивний" карантин. Фото: скріншот YouTube-відео.

Відзначимо, що в понеділок, 5 квітня, в столиці вже оголошений повний локдаун. Наслідками таких заходів стало те, що в місті спостерігається транспортна криза, а на дорогах вже утворилися колосальні затори через недоступність громадського транспорту та використання звичайних таксі та особистих авто. Жителі столиці повідомляють, що водночас, маршрутні таксі та поїзди метро курсують напівпорожні, бо в наявності немає необхідної кількості спеціальних перепусток, а потрапити у вагони й "маршрутки" можна тільки після їх пред'явлення.

Карантинні обмеження "червоної" зони. Фото: moz.gov.ua
Карантинні обмеження "червоної" зони. Фото: moz.gov.ua

Також, сьогодні, 5 квітня, влада столиці спростувала чутки про можливе введення комендантської години. Про це, в інтерв'ю каналу "Україна24"повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник. Він підкреслив, що київська влада навіть не обговорювали таку можливість через те, що питання абсолютно не в їх компетенції. Всі циркулюючі в засобах масової інформації відомості про це є просто звичайними чутками.

Повна відповідь заступника голови Київської міської державної адміністрації доступна трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що карантинні обмеження "червоної" зони в столиці України можуть бути продовжені, а не закінчиться 16 квітня.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що у міський громадський транспорт Києва можна потрапити тільки за спеціальними перепустками.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що через введення локдауну, в столиці України припинили роботу всі обмінні пункти валют.