Українцям пояснили деякі подробиці переходу на річні тарифи

З травня поточного року в Україні почнуть діяти річні тарифи на газ. При цьому багатьох українців цікавить, чи зміниться щось у підході до видачі субсидії на газ після такого нововведення. Про всі тонкощі розповіли в "РБК-Україна".

У "Нафтогазі" заявляють про те, що запуск річних тарифів на блакитне паливо не вплине на пільговиків або одержувачів субсидії. Безпосередньо субсидії так і залишаться монетизованими. Крім того, субсидії або соціальні виплати при зміні постачальника блакитного палива скасовуватися не будуть.

Оскільки в даний момент на території України триває пандемія коронавірусу і пов'язаний з нею карантин, то одержувачі субсидій не зобов'язані подавати ніяких довідок або відвідувати органи соціального страхування.

У газопостачальній компанії також додали, що тепер інформація про клієнтів щомісяця передаватиметься виключно між компанією-постачальником з управлінням соціального захисту населення. У "Нафтогазі" зацікавлені в тому, щоб українцям нараховували субсидії і вони платили ними за газ.

Нагадаємо, що не так давно в Україні перестало діяти встановлене урядом обмеження на максимальну вартість кубометра газу в 6,99 гривень. Незважаючи на це, велика частина українських постачальників газу пропонує газ за ціною в 6,99 Гривень або менше, хоча знижуватися вартість блакитного палива найближчим часом не буде, оскільки на європейському ринку, на який орієнтується Україна, попит на цей ресурс підвищений.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що глава Мінсоцполітики Марина Лазебна розповіла, як будуть видаватися гроші на безкоштовний проїзд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пенсійний фонд України відзвітував перед пенсіонерами про те, як просувається збір коштів на виплату пенсій.

Також "Hyser" писав, що у травні в силу вступлять річні тарифи на газ. В уряді пояснили, що це означає.