В уряді сповістили про зміни у видачі пенсійних виплат

Досить довгий час в Україні пенсіонер могли користуватися можливістю доставки пенсійних виплат, проте незабаром ситуація зміниться, і на будинок пенсії будуть доставляти тільки маломобільним категоріям пенсіонерів. Про це заявив заступник голови Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко.

Заступник міністра пояснив, що тепер пенсіонерам або одержувачам допомоги від держави необхідно звертатися в обрану їм банківську установу, оформляти там банківський рахунок, після чого банк відправляє інформацію про це в органи, які займаються виплатами. Після цього одержувачу виплат нікуди ходити не треба.

Що стосується доставки пенсійних виплат додому, то їй скористатися зможуть тільки маломобільні категорії українців, наприклад, особи з I групою інвалідності. Це також стосується пенсіонерів у віці понад 80 років, а також люди, які згідно з висновком лікарсько-консультативної комісії потребує стороннього догляду.

Музиченко також заявив, що у одержувачів пенсії є час до 1 вересня, щоб звернутися в один з 40 уповноважених видавати виплати банків, який здасться йому зручним і буде відповідати його вимогам. На сьогоднішній день близько 70 відсотків українських пенсіонерів, які отримують свої виплати через фінансову установу, вибрали його самостійно.

Ті ж пенсіонери, які в зазначений термін самі не виберуть банк, то орган, який займається виплатами сам відкриє банківський рахунок в одному з уповноваженому банку і проінформує про це одержувача виплат.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що глава Мінсоцполітики Марина Лазебна розповіла, як будуть видаватися гроші на безкоштовний проїзд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пенсійний фонд України відзвітував перед пенсіонерами про те, як просувається збір коштів на виплату пенсій.

Також "Hyser" писав, що у травні в силу вступлять річні тарифи на газ. В уряді пояснили, що це означає.