В українському уряді відреагували на жорстку затримку виплат громадянам

Останнім часом українці зіткнулися із затримками соціальних виплат від держави. В уряді відреагували на таку ситуацію, тому в Міністерстві соціальної політики заявили про те, що незабаром почнеться виплата компенсацій за затримку виплат і позначили, одержувачам яких затриманих виплат покладені компенсації.

Так, в уряді визначили кілька видів доходів громадян, які, у разі затримки гарантують компенсацію. По-перше, це пенсії або щомісячне довічне грошове забезпечення. У таких виплатах враховуються надбавки, підвищення, додаткові пенсії, цільова грошова допомога, виплати за заслуги перед державою і будь-які види доплат, позначені в українських законах.

У число державних виплат, за затримку яких покладається компенсація, входять соціальні виплати, студентські стипендії, заробітні плати, індексація доходів українців, виплати, спрямовані на відновлення шкоди, заподіяної фізособі каліцтвом або іншою шкодою для здоров'я. Остання категорія виплат-виплати особам, які мають право на відшкодування шкоди у зв'язку з втратою годувальника.

Крім цього, в Міністерстві соціальної політики пояснили, яким чином фінансуватимуться компенсації за ці виплати. Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань та Фонд соціального страхування через тимчасову втрату працездатності злили в єдиний орган під назвою Фонд соціального страхування.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що глава Мінсоцполітики Марина Лазебна розповіла, як будуть видаватися гроші на безкоштовний проїзд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пенсійний фонд України відзвітував перед пенсіонерами про те, як просувається збір коштів на виплату пенсій.

Також "Hyser" писав, що у травні в силу вступлять річні тарифи на газ. В уряді пояснили, що це означає.