Глава МОЗ Максим Степанов в інтерв'ю на телеканалі "Україна 24" розповів про особливий режим на Великдень.

За словами головного медика людям важливо виконувати ті обмеження, які є на сьогоднішній день. Необхідно по можливості уникати великого скупчення людей і обмежувати контакти.

"Британський і південноафриканський штами дуже агресивні, дуже важкий перебіг хвороби", - сказав він.

Степанов нагадав, що з "червоної" області вийшли вже Івано-Франківська та Закарпатська області.

У столиці також спостерігається позитивна динаміка. "Щоб вона тривала і щоб ми 30 квітня зробили пом'якшення карантину, все залежить від нас усіх, без перебільшення", - додав міністр.

Нагадаємо, що судячи з прогнозів, цього року відпочити на природі на травневі свята і Великдень не вдасться. Очікується холодна дощова погода.

Завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова розповіла, розповіла, що погода на травневі свята буде холодною, а на Великдень, який християни зустрінуть 2 травня, небо буде похмурим.

Однак відразу після Великодня погода порадує справжнім весняним теплом, підкреслила синоптик. Але, в цілому Травень буде відносно прохолодним в порівнянні з попередніми роками. Очевидно, що теплом можна буде насолодитися вже влітку.

Що стосується вихідних днів, то в травні їх буде аж 13, а також 18 днів робочих. Таким чином додаткових 5 вихідних днів.

Вихідними в травні будуть такі дні: 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10, 15, 16, 22, 23, 29, 30.

Раніше Hyser писав про те, що Як правильно підготуватися до Великодня і що треба встигнути зробити.

Також Hyser повідомляв, що 25 квітня в усьому світі відзначатимуть Вербну неділю.

Нагадаємо, що озвучено прогноз за цінами на продукти на Великдень.