У Києві спалахнув гучний мовний скандал

У тенісному таборі в Києві розгорівся гучний мовний скандал. Один з вихованців табору поскаржився батькам, що його змушували перейти з української на російську мову. Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла мама дитини Олена Якобчук.

Жінка розповіла, що приїхала за дитиною в академію і почула від нього, що на території установи потрібно говорити російською. Обурена такими дивними правилами мати звернулася за роз'ясненням до керівництва. За словами Олени Якобчук потиснуті табори при ній і дітях з іронією запитували, кому потрібна взагалі Українська мова.

Скріншот facebook
Скріншот facebook

"Вожаті при мені дітям кажуть:" Кому вона потрібна ваша українська мова?",- написала жінка.
Мати дитини пізніше виправила свій пост, зазначивши, що завдяки розголосу це питання вдалося вирішити. Коли наступного разу вона привезла дитину до табору, всі розмовляли українською мовою. Керівництво установи запевнило, що подібні інциденти більше не повторяться, а з усіма співробітниками були проведені профілактичні бесіди.
На інцидент також відреагували користувачі Мережі, які підтримали позицію жінки.
"Боремося, подолаємо. Разом ми будемо звучати скрізь, в тому числі і в спорті. Тренер це вчитель і зобов'язаний спілкуватися українською. Не хоче, шукай іншу роботу", "Низький уклін вам дорога Олена! Як добре що є такі Люди як Ви Слава Україні!!!", "Мама молодець! Нам всім необхідно об'єднуватися і боротися з "Яка різниця", інакше виразка ніколи не пропаде. Вони швидше язик собі вирвуть, ніж, почнуть розмовляти нашою солов'їною мовою", - написали в коментарях.