Найближчим часом уряд планує змінити тарифи на світло для споживачів

На початку поточного місяця для українців повинні були змінитися тарифи на електроенергію, проте в уряді розсудили, що це рішення коштує небагато відклавши. Таким чином, в наступні кілька тижнів Кабмін займеться переглядом ціни на світло для українців, а вступлять в силу зміни вже з 1 серпня. Про це повідомляє iнформаційний портал "OBOZREVATEL".

Так, бідні українці, тобто ті, хто використовує менше 100 кВт/год електроенергії на місяць, зможуть оплачувати електрику за старою ціною, а ось ті, хто використовує більшу кількість електричних приладів побачать в платіжках цифри, що збільшилися на 40-50 відсотків.

В уряді заявляють, що зараз розглядається варіант, при якому, залежно від використовуваних обсягів електроенергії, буде введено чотири тарифи на електроенергію. У Міністерстві енергетики розраховують, що для великої частини споживачів ціни не зміняться, проте в цілому нові тарифи на світло дозволять покривати витрати на вироблення світла.

Так, ті, хто в місяць витрачають до 100 кВт/год електроенергії продовжать оплачувати за тарифом в 1,68 гривень. Варто відзначити, що на сьогоднішній день до 100 кВт/годин витрачають близько 41 відсотка українських сімей, в першу чергу — пенсіонери.

Крім цього тарифу, пропонується ввести ще три: від 100 до 300 кВт/год, від 300 до 500 кВт/год і більше 500 кВт/год. Для останніх вартість кожного кВт / год становитиме понад 3 гривень. Варто, однак, відзначити, що за перші 100 кВт/год ціна не буде змінюватися ні для кого. Щодо решти двох тарифів питання поки вирішується.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, як українців змушували переплачувати за опалення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про появу ще однієї платіжки за газ.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, як тарифи на газ помінялися з початком 1 липня.