"Укрпошта" і ПФУ порадували пенсіонерів новою акцією

"Укрпошта" та Пенсійний фонд приготували приємний сюрприз для українських пенсіонерів. Так, з 1 липня і до 31 грудня поточного року листи на переведення пенсійних виплат або соцдопомоги у відділення зв'язку національного поштового оператора можна буде відправити безкоштовно. Про це йдеться в повідомленні пресслужби "Укрпошти".

У компанії запустили акцію для пенсіонерів, згідно з умовами якої пакет документів відправлятиметься безкоштовно рекомендованими відправленнями на адреси ПФУ та управлінь соціального захисту населення. Самому Пенсіонеру доведеться оплатити тільки вартість конверта.

Акція поширюється на всіх одержувачів пенсії або інших грошових соцвиплат, які мають пенсійне посвідчення. У компанії зазначили, що для переведення пенсії або соцвиплат через "Укрпошту" необхідно надати заповнену заяву на переказ виплат, а також копії сторінок паспорта, кожну з яких потрібно підписати ("Згідно з оригіналом", ПІБ заявника та дата).

Варто нагадати, що ще навесні українцям анонсували примусовий перехід на виплату пенсій через банківські картки. Передбачалося, що зміни вступлять в силу з 1 вересня і пенсії доставляти будуть тільки окремим категоріям громадян, зокрема тим, хто фізично не може відвідати відділення або дістатися до банкомата. Однак від цієї ініціативи в уряді відмовилися, заявивши, що перехід повинен відбутися плавно і не створювати незручності громадянам. Було прийнято рішення продовжити доставку пенсій "Укрпоштою" до 1 січня 2023 року.

Раніше портал Hyser повідомляв, що до кінця 2021 року українським пенсіонерам ще три рази підвищать пенсійні виплати.

Також наш портал інформував, що українців попередили про зрив опалювального сезону і нечувані суми в платіжках.

Нагадаємо, що у Пенсійному фонді підказали як "замовити" доплати до пенсії.