Стало відомо, які вимоги пред'являються до українців, щоб отримувати пенсію в 10 тисяч гривень

Велика кількість українців незадоволені розміром своїх пенсійних виплат, більше того, більша частина українських пенсіонерів проживають за межею бідності. Тим не менш, існують одержувачі виплат, пенсії яких становлять 10 тисяч гривень. Про те, що для цього потрібно, розповів інформаційний портал "OBOZREVATEL".

Так, повідомляється, що для того, щоб отримувати пенсію в розмірі 10 тисяч гривень, потрібно при стажі в 35 років отримувати заробітну плату в 2,59 разів вище середньої зарплати по країні, тобто близько 30 тисяч гривень.

У Законі " про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування сказано, що розмір пенсійних виплат залежить від двох факторів — розміру заробітної плати та стажу. Для розрахунку пенсії українцю середню зарплату по країні за три минулі роки множать на 1 відсоток, на страховий стаж в роках і співвідношення зарплати людини до середньої по Україні зарплати.

У зв'язку з цим українці, які отримують менше середньої заробітної плати зможуть претендувати тільки на мінімальні пенсійні виплати. А ті українці, які працюють за мінімальну зарплату, за цією формулою не міг розраховувати навіть на мінімальну пенсію, однак різницю їм компенсує держава.

На сьогоднішній день пенсійні виплати в нашій країні отримує 11,4 мільйона чоловік. Велика частина українських пенсіонерів отримують виплати менше 3 тисяч гривень. Найвищі по країні пенсії - у суддів, вони можуть розраховувати на виплати в розмірі понад 77 тисяч гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Пенсійному фонді зробили заяву щодо липневих пенсій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адвокат пояснив, що робити українцям, яким відмовили в перерахунку пенсії.

Також "Hyser" писав, що в уряді розповіли, коли українці отримають наступну надбавку до виплат.