Вартість електроенергії в Україні переглянуть з серпня поточного року

В уряді заявили, що рішення про зміну тариф на електроенергію для споживачів перенесуть з липня на серпень, тому 1 серпня 2021 року в Україні зміняться ціни на світло. Про це повідомляє Інформаційний портал "OBOZREVATEL".

Так, повідомляється, що уряд планує ввести чотири різні тарифи на електроенергію, які будуть залежати від того, скільки людина витрачає електроенергії на місяць. Так, першою тариф буде застосовуватися в разі, якщо українців витрачає до 100 кВт/год, другий — при використанні від 100 до 300 кВт/год, третій — від 300 до 500 кВт/год, а четвертий тариф буде застосовуватися до споживачів, які використовують за місяць більше 500 кВт/год світла. Вже відомо, що останній тариф перевищуватиме 3 гривні за кВт/год.

В уряді заявляють, що обійтися без підвищень тарифів не вийде. Справа в тому, що реальна вартість електроенергії, з урахуванням витрат на виробництво і доставку, становить не менше 2,5 гривень за кВт/год. Діючий тариф в 1,68 гривень за кВт/год на сьогоднішній день покриває витрати на транспортування, однак на оплату виробництва такого тарифу вже не вистачить.

Те, що в Україні досить низький щодо інших держав тариф на електроенергію, призводить до того, що на генерацію електрики коштів не вистачає, що стає причиною серйозних заборгованостей. Таким чином, якщо ситуація не зміниться в кращу сторону, багато підприємств можуть збанкрутувати.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, як українців змушували переплачувати за опалення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про появу ще однієї платіжки за газ.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, як тарифи на газ помінялися з початком 1 липня.