Народний синоптик розповів, якою буде погода до кінця літа

Перший місяць літа цього року видався досить екстремальним. Україну то заливали проливні дощі, затоплюючи міста, то виснажувала аномальна спека. Якою буде погода останні два місяці літа, розповів народний синоптик Леонід Горбань порталу obozrevatel.

Синоптик заявив, що українцям слід готуватися до температурних гойдалок, оскільки спека буде переходити в різке похолодання. Так, з 9 по 11 липня за словами синоптика в Україні очікуються дощі і зниження температури повітря вдень до 20 градусів тепла, а вночі до 16 градусів вище нуля. Однак торкнеться це тільки центральних регіонів.

Вже з 11 липня спека почне повертатися і стовпчики термометрів досягнуть позначки у 28-32 градуси. Така погода протримається до 17 липня. Синоптик зазначив, що 16 липня очікується дощова погода, після якої прийде нова хвиля похолодання до 20 градусів. Тим часом 10-11 липня в південних областях країни очікується температурний рекорд в 34-36 градусів тепла.

Спекотна погода поступово повернеться в останню декаду місяця і пригріє центральні регіони. Вже з 26 липня стовпчики термометрів показуватимуть від 29 до 32 градусів вище нуля.

Останній місяць літа, за словами синоптика, також пограє на нервах українців. Почнеться серпень зі спеки понад 30 градусів, яка запанує в центральних і південних регіонах, а закінчиться похолоданням до 22 градусів тепла.

Леонід Горбань зазначив, що найспекотнішим у серпні стане 4 число, тоді термометри покажуть до 35 градусів тепла. У південних регіонах така спека буде триматися як мінімум до 14 серпня, після чого "свіжіти" почне по всій території країни.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики попередили про нову хвилю аномальної спеки.

Також наш портал інформував, що синоптики розповіли, коли нестерпна спека накриє Україну.

Нагадаємо, що Україну накриє потужний антициклон, який принесе на зміну грозам нову муку.