Олексій Резніков розповів, як планує вступити з росіянами після повернення Криму під контроль України. Окупантів чекає повне видворення з українських територій.

Віце-прем'єр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков розповів, що Уряд України має кілька варіантів, як вчинити з громадянами РФ після повернення Криму під контроль України. Один з варіантів-повне видворення росіян з українських земель.

"Якщо ті громадяни потрапили в Крим не через "Чонгар", "Каланчак" або "Чаплинку", тобто знаходяться незаконно на території України, то наслідком буде - видворення", - підкреслив віце-прем'єр.

Нагадаємо, в 2014-му році Крим, який входить до складу України, був незаконно окупований Росією. З тих пір багато росіян вирішили переїхати жити на півострів з м'яким субтропічним кліматом. Заселення півострова росіянами, а також асиміляція і витіснення місцевого населення – це офіційна політика Кремля.

"Сьогодні, при населенні Криму в 2,5 мільйона чоловік до початку окупації, там вже мінімум 500 тисяч чоловік, які приїхали з Росії", - резюмував Резніков.

Зазначимо, що поки дії української влади з деокупації Кремля непомітні.

Цікаво, як на заяву Києва відреагують в адміністрації Володимира Путіна.

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський призначив собі нового прес-секретаря. Що відомо про людину, яка змінила на посаді Юлію Мендель?

Hyser також писав, що у Мережі спливли таємні подробиці зустрічі Володимира Зеленського та Ангели Меркель.