Відвідувачі пляжу в Семафорі, Австралія, були спантеличені, коли виявили групу загадкових морських істот, викинутих на пісок. Дивні істоти, вкриті жовтими плямами, змусили декого порівняти їх із «інопланетянами».

Про це пише «obozrevatel»

Перше спостереження цих морських тварин було надруковано на Reddit, де користувач поділився фотографією невідомої істоти з підписом: «Знайдено сьогодні в Семафорі. Чи може хтось упізнати його, будь ласка?» На фотографії желеподібна фігура виглядає згорнутою та має блискучу, слизьку шкіру.

Морський еколог на Reddit визначив цю істоту як різновид морської асцидії, що зазвичай зустрічається у прибережних районах. Він пояснив, що кожна маленька жовта точка на суті є окремою твариною, яка називається зооїдом, і всі вони генетично ідентичні в межах колонії.

Місцеві жителі дуже здивувалися побаченому
Місцеві жителі дуже здивувалися побаченому

Ці істоти є сумішшю хребетних і безхребетних, що належать до типу «Хордові», до якого входять такі тварини, як риби, рептилії та птиці. Їх вважають еволюційною ланкою між безхребетними та хребетними. Один морський експерт зауважив: «Кожна з цих маленьких жовтих точок – це окрема тварина, яка називається зооїдом, усі генетично ідентичні у колонії. Отже, хоча вони морські безхребетні, вони поміщені в тип "Chordata" і є еволюційним кордоном між безхребетними та хребетними". "З точки зору еволюції, це ваші дуже далекі, дивні родичі, яких ніхто не хоче кликати на різдвяну вечерю.

Місцеві жителі дуже здивувалися побаченому
Місцеві жителі дуже здивувалися побаченому

Наукова назва цієї істоти - Botrylloides leachii, вид, що належить до групи хордових. Темні асцидії, поширений вид асцидій, зазвичай зустрічаються у прибережних водах на глибині до 25 метрів, а також у водоростях та на мілководді. За словами морського еколога, коментував Reddit, асцидії не є небезпечними для людини.

Читайте також:

Запаси ніколи не завадять: у магазинах почало різко дорожчати борошно

Без пенсії можна залишитись непомітно: що потрібно знати українцям

Церковне свято 22 вересня: від якої їжі цього дня треба відмовитися, щоб не викликати лиха