Державний ПриватБанк запровадив онлайн-моніторинг заставного забезпечення, щоб спростити процес подання заявки на кредит для своїх клієнтів. Позичальники, які профінансували покупку чи оренду автомобіля через банк, тепер можуть зручно пройти моніторинг застави через систему Приват24. Ця послуга дозволяє позичальникам контролювати заставне забезпечення за місцем знаходження їх нерухомості та у зручний для них час.

Про це пише «obozrevatel»

"ПриватБанк спростив життя позичальникам: у "Приват24" працює онлайн моніторинг заставного майна Клієнтам, які купили автомобіль у кредит чи лізинг, відтепер не потрібно витрачати зайвий час на перевірку застави. Сервіс дозволяє позичальникам пройти моніторинг у будь-якому місці знаходження майна та у зручний для себе час", - йдеться у повідомленні.

Щоб провести онлайн-моніторинг закладеного автомобіля, позичальникам необхідно виконати кілька кроків, у тому числі зробити десять добре освітлених фотографій автомобіля, переконатися, що він повністю у кадрі, з чітким та помітним номерним знаком та з увімкненою геолокацією на телефоні. Також необхідно надати реєстраційні документи на автомобіль, заповнити форму заяви та підписати електронним підписом SmartID.

Нова функція в Приват
Нова функція в Приват

Однак деякі клієнти ПриватБанку висловили стурбованість щодо якості доларів США, які вони отримують у касах банку. Деякі клієнти повідомляють про отримання старих або зношених купюр, у тому числі 1996 випуску або номіналом 20 доларів.

"Вже кілька разів при заздалегідь замовленій валюті (долар) у відділенні за фактом повідомляють, що валюта тільки стара (1996 рік). Або взагалі зношена, у плямах та ще й номіналом по 20 доларів", – поскаржився один із клієнтів.

У ПриватБанку пояснили, що за правилами Національного банку України (НБУ) вони зобов'язані приймати всі банкноти, крім тих, що значно зношені. Тому клієнтам видається валюта, яка пройшла додаткові перевірки перед випуском. Клієнти мають можливість відмовитися від такої валюти, якщо вони вважатимуть її незадовільною.

"У відділенні видаються купюри, які попередньо пройшли додаткову перевірку. При видачі пропонують платіжні купюри. Усі банки працюють з доларами нового та старого зразків. Якщо вас не задовольнив стан купюри, ви можете відмовитись її приймати", – зазначили в Приваті.

Читайте також:

Ви можете її погробити: як насправді потрібно зберігати літню гуму, щоб не викинути її

Несподіваний удар: в Ізраїлі перестали приймати пенсійні перекази, призначені для росіян

Голодними ви точно не залишитеся: рецепт рагу з курячих сердець з квасолею і кукурудзою