На радість українців, перший місяць осені радує всіх теплою погодою. Якщо вірити синоптику, кандидату географічних наук Ігорю Кібальчичу на похолодання не варто очікувати і наприкінці вересня, адже місцями прогнозується 30-градусна температура.

Як пояснює експерт, більша частина Центральної, Південної та Східної Європи перебуває під впливом зони підвищеного тиску, де циркулює тепле й сухе повітря субтропічного походження. Сюди ж підпадає і Україна, тож у більшості областей переважає сонячна та суха погода з комфортними температурними показниками, які подекуди навіть перевищують норму на 3-5 градусів.

"Таким чином, до кінця місяця протримається літній характер погоди, тому метеорологічне літо продовжиться. Нагадаємо, що у метеорології для помірного клімату під терміном "літо" передбачається стійкий період часу із середньодобовою температурою +15 °С та вище", — каже Кібальчич.

Що ж стосується похолодання, то майбутня зима не матиме якихось особливо низьких температурних показників і середній "градус" повітря взимку становитиме близько 0 градусів.

Це йдеться у прогнозі ресурсу Wisemeteo .

Днів із снігом протягом зими мало, а мінусова температура вдарить на початку грудня. 2 грудня температура повітря вперше впаде до -2 градусів. Загалом, на прикладі Києва можна побачити, що найнижча зимова температура сягне -8 градусів, яка буде триматися лише кілька днів.

Середня денна температура повітря очікується близько -1 градусу. Нічна температура повітря коливатиметься в межах від 0 до -8 градусів. Найвища температура повітря може становити +7 градусів. Суттєвого снігу не передбачається.

Грудень 2023 року

Читайте також:

Вводитимуться спеціальні бали: українцям розповіли, як почнуть нараховувати пенсії

Вас обов'язково перевірять: що потрібно знати про перекази на картки та до чого готуватися

Пенсію можуть скоротити відразу на 50%: кого це торкнеться і чого чекати