Ви сваритеся через дрібниці

Розкидані шкарпетки, залишений фантик від цукерки, не той колір куплених серветок — навіть такі моменти можуть стати приводом для великих скандалів у сім'ї. Якщо найчастіше великі сварки не мають під собою жодного ґрунту, настав час задуматися.

У сім'ї є проблеми з сексом

Всі знають, що інтимне життя зближує подружжя, а якщо його немає за вашою ініціативою - навіщо потрібен такий шлюб? Якщо "голова болить" постійно у чоловіка, це теж може означати швидке розлучення - жодна жінка не хоче бути небажаною.

Ознакою швидкого розлучення може бути як відсутність інтимного життя, а й, навпаки, занадто частий секс. «Нерідкі випадки, коли перед розлученням інтимне життя стає багатшим, — каже Олексій Мішин, лікар-психотерапевт.

Ви часто думаєте про інших чоловіків

Із реальною зрадою все зрозуміло – це одна з головних причин розпаду шлюбів. Але існує ще й флірт, і уявна зрада, пов'язана із почуттям провини.

Ви перестали розмовляти до душі

Розлучення близьке, якщо ви з чоловіком майже не розмовляєте чи всі ваші діалоги зводяться до того, щоб вирішити дрібні побутові проблеми. І навіть обговорюючи дітей, подружжя може обходитися сухими фразами і перестає ділитися власними переживаннями та емоціями.

Вам все одно, що подумає про вас чоловік

«Є дещо гірше за презирство — це байдужість», — писала у своєму романі «Я дихаю» француженка Анн-Софі Брасм.

І справді, байдужість вбиває, зокрема й шлюб. Невеликі сварки в сім'ї мають бути емоційними. Такі сплески дають вихід негативу. Переробивши відому фразу, скажімо: «Бійтеся байдужих... чоловіків і дружин».