Останнім часом найманців ПВК "Вагнер", які брали участь у заколоті, переслідують невдачі.

Стало відомо, що в Малі розбився військово-транспортний літак Іл-76.

Про це повідомляє телеграм-канал Brief із посиланням на @AviaNews.

Є припущення, що борт належить ПВК "Вагнер". Про це повідомив у Telegram-каналі воєнкор Юрій Котенок.

"Місцеві ресурси повідомляють про катастрофу транспортного літака Іл-76 у регіоні Гао, Малі. Висловлюються припущення, що борт міг належати "Вагнеру". Його не збивали, помилка пілотування при посадці", - розповів журналіст .

Військор Чингіс Дамбієв навіть опублікував фото літака, що впав. Він стверджує, що борт належить білоруській вантажній авіакомпанії Rubystar Airways і виконував рейс на користь ООН.

Судячи з фото, Іл-76 звалився в безлюдній місцевості.

Посилання:

  • Іл-76 призначений для транспортування техніки та вантажів різного призначення. Залежно від модифікації, літак може доставляти вантажі масою до 60 тонн на відстань понад 4,2 тисячі кілометрів.
Нагадаємо, що нещодавно видання The Washington Post писало про долю бійців ПВК Пригожина в Африці після трагедії з його засновником. Виявляється, від бійців приватної військової компанії в Центрально-Африканській Республіці вимагали підписати контракт із Міністерством оборони. Повідомлялося, що радник президента ЦАР Фідель Гуанджик заявив, що якщо бійці відмовляться підкорятися Міноборони Росії, то їм нічого не залишиться, як залишити країну. Газета також повідомила, що з аналогічною метою російська делегація відвідала Малі, де також діяла ПВК.

Крім того, військкор Юрій Котенок стверджував, що підрозділи ПВК "Вагнер" повернулися до зони бойових дій в Україні. За його словами, бійці приватної військової компанії були помічені у Херсонській області. При цьому Міноборони Росії поки що не коментувало ці дані.

"Штурмові загони легендарного з'єднання розподіляються по секторах. Подробиці поки невідомі — інформація під грифом "Секретно". Від себе смію додати, що Батьківщина як ніколи зараз потребує бійців "музичного колективу". Росія гідна реальних перемог та звільнення своєї території, а не тільки безперервного кругообігу переможних реляцій чиновників у погонах на ТБ", - писав військор Юрій Котенок.

Читайте також:

Незабаром і його літак упаде: Путін знайшов заміну Пригожину. Скільки ще проживе "новенький"

Путін готує гучні зачистки: журналіст назвав прізвища тих, хто повторить долю Пригожина

Вже не в пошані: у Криму рознесли меморіал Пригожину та його спільнику. Фото