Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто провів зустріч із главою російського МЗС Сергієм Лавровим на міжнародній сесії Генасамблеї ООН. Так, Сійярто передав позицію Лаврова про те, що Росія вже "готова до мирних переговорів".

Слова міністра Угорщини повідомляє угорське видання Index. Сійярто та Лавров обговорювали питання двосторонньої співпраці та ситуацію з агресією Російської Федерації в Україні.

Як повідомляє видання, міністр МЗС Угорщини, як і на кожній Генасамблеї ООН, цього разу мав дискусію із російським колегою. Однією з ключових тем під час їхньої зустрічі була ситуація в Україні.

"Було б добре, якби інші західні політики зробили те саме. Тоді, можливо, було б більше надії на те, що в Україні нарешті настане світ, що вбивства припиняться і що людські життя будуть врятовані", – сказав Сійярто.

Так, угорський міністр заявив, що Лавров розповів йому про позицію Москви щодо війни в Україні. Зокрема, він повідомив, що Росія нібито "готова до мирних переговорів", проте не вказував, на чиїх умовах та за яких обставин.

"Колега Сергій Лавров також повідомив мені, що Росія готова до мирних переговорів. Очевидно, є багато деталей, які вимагають уточнення. Я щиро сподіваюся, що одного разу складуться обставини, які дадуть зрозуміти і Україні, і Росії, що вони мають якнайшвидше шукати рішення за столом переговорів", – додав Сійярто.

Читайте також:

Валюха зі "Сватів", яка божеволіла від Путіна, розповіла про дикого чоловіка і про останній аборт

На вихідних він розлітається за лічені хвилини: рецепт швидкого салату з крабовими паличками та картоплею

Критична ситуація в Росії: Путін наказав підняти тарифи на газ, росіяни переходитимуть на дрова