Стало відомо, що у суботу, 23 вересня, у віці 76 років не стало Ольги Кузьменко - мами відомого музиканта Кузьми Скрябіна. Вона померла в одній із лікарень Львова.

Трагічну новину повідомив Благодійний Фонд імені Кузьми Скрябіна.

"Сьогодні пішла з життя мама Кузьми, Ольга Михайлівна! Ця втрата важка для нас усіх. Ольга Михайлівна була справді чудовою і душевною людиною, з великим серцем.Ми не в змозі змінити обставини, лише просимо Всевишнього дати сил рідним перенести біль втрати, а душу покійної прийняти в Царство Небесне. Хай земля їй буде пухом! Поділяємо біль та горе рідних! Вічна і світла пам'ять!", - йдеться на сторінці Фонду у Facebook.

Знайомі родини розповіли журналістам, що Ольга Кузьменко захворіла ще навесні і тому тривалий час перебувала в лікарні. Але афішувати цього не хотіла, щоб не привертати до себе зайвої уваги. Вона здолала важкий недуг і йшла на поправку. Пізніше лікарі виписали її додому на амбулаторне лікування, однак ввечері 22 вевесня їй довелось викликати швидку через тиск.

Про місце і час прощання з Ольгою Кузьменко родина повідомить згодом. Попередньо відомо, що її поховають у Брюховичах - там, де покоїться тіло її сина Андрія.

Ведучий "Сніданку з 1+1" Єгор Гордєєв, який був близьким з Ольгою Михайлівною, на своїй фейсбук-сторінці відзначив, що не стало сильної та принципової жінки. Вона понад усе любила свого сина і зробила його тим, ким він є.

"Ольга Михайлівна все називала своїми іменами, несмак – несмаком, лінь – лінню, негідника – негідником, талант – талантом. Широкий світ, стьоб рагулізму і лицемірства – це у Кузьми від неї", – констатував Гордєєв.

Журналіст додав, що колись Ольгу Михайлівну запитали, чому вони з Віктором Кузьмічем не народили ще дитину. "Вона підійняла брови і, наче фіксує, дощ чи сніг за вікном, з подивом "нащо, якщо у мене є Андрій". Співчуття рідним. Вічна пам'ять, народна мама!", – підсумував він.

Ольга Кузьменко - що про неї відомо

Ольга Кузьменко народилася 23 квітня 1947 року у селі Сіде Львівської області. Закінчила Самбірську середню № 9 та музичну школи.

Коли вчилася в Дрогобицькому інституті музичного мистецтва, їздила по селах з магнітофоном і записувала народні пісні, прислів'я.

У 1968 році Ольга Михайлівна Кузьменко народила сина Андрія, який у подальшому став легендою українського шоу-бізнесу.

З 1981 року разом з сім'єю оселилися у місті Новояворівськ. Там Ольга Михайлівна працювала вчителькою Новояворівської музичної школи.

Згодом з чоловіком переїхали у селище Брюховичі, що під Львовом.

У 2012 році Кузьма Скрябін написав відому пісню "Мам". Багато хто погодиться, що це одна з найдушевніших пісень Кузьми Скрябіна, кожне слово в якій - правда. Між ними були напрочуд душевні та близькі стосунки, він нерідко називав її своїм найкращим другом.

Поховавши сина у лютому 2015 року, Ольга Кузьменко написала книгу про Андрія "Моя дорога птаха". Вона також всіляко сприяла тому, щоб музика Скрябіна звучала й далі. А ще - продовжила його справу, допомагаючи військовим.

Зазначимо, що 17 серпня 2023 року музиканту, ведучому, продюсеру, автору прози та лідеру гурту "Скрябін" Андрієві Кузьменку могло б виповнитись 55 років. От тільки 2 лютого 2015 року Кузьма Скрябін загинув у дивній дорожньо-транспортній аварії на трасі Кривий Ріг - Кіровоград. Як заявили у поліції, у районі Кривого Рогу автомобіль Кузьми зіштовхнувся з молоковозом.

Поховали співака на Брюховецькому кладовищі поблизу Львова.

Президент Володимир Зеленський присвоїв Андрію Кузьменку звання Героя України.

Читайте також:

Лікарі роблять усе можливе: співак Ігор Ніколаєв у тяжкому стані потрапив до лікарні

Відома карпатська мольфарка розповіла, коли не стане Путіна

Ось це пощастило мужику: звичайний сантехнік знайшов золото, яке заховали 2 тисячі років тому

Була однією ногою на тому світі: Леся Нікітюк розповіла, як мало не загинула через мочалку