Вночі, протягом 25 вересня, Одесу знову атакували російські окупанти, використовуючи "шахеди" та ракети. Метою їхнього нападу став недіючий готель, розташований на Морському вокзалі, що був символом і визначною пам'яткою місцевих жителів і туристів.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області на своїй сторінці у Facebook.

На опублікованих у мережі фотографіях видно зруйновану будівлю багатоповерхового готелю - вона охоплена пожежею, з розбитими вікнами та пошкодженим фасадом. Нижні поверхи зазнали ще більших руйнувань, покриття стелі пошкоджено, на землі залишилися уламки будівельних матеріалів.

За інформацією прес-служби Південних сил оборони України, противник вночі направив до Одеської області 19 безпілотних літальних апаратів "шахед-136/131" та 2 надзвукові ракети "Онікс". Крім того, було задіяно 12 ракет "Калібр" з різними траєкторіями польоту та різними районами атаки.

Повідомляється також, що для атаки з морського боку був задіяний підводний човен, що вийшов з новоросійської бухти. Стратегічна протиповітряна оборона зуміла збити 19 "шахедів" та 11 ракет "Калібр". За однією ракетою "Калібр" було виявлено над Миколаївщиною та Кіровоградщиною, при цьому переважна більшість атак була здійснена в небі над Одещиною.

Внаслідок атаки постраждала припортова інфраструктура, що спричинило серйозні руйнування у морському вокзалі в Одесі, який уже кілька років не функціонує. Пожежа, що виникла, була оперативно загашена пожежниками. Крім того, ракети "Онікс" призвели до руйнування зерносховищ.

Читайте також:

Зеленський прокоментував слова Путіна про переговори з Україною. Що відомо

Андрій Макаревич поставив на місце російського журналіста: "Я зрозуміло пояснив, хто на кого напав?"

Ось це його понесло: Лавров уже заявив, що США ведуть бойові дії проти Росії