Штори та тюлі є не лише черговими предметами інтер'єру, які надають кімнаті затишку та роблять красу. Вони мають ще й практичне застосування: захищають приміщення від сонця та чужих очей. Правильне прання штор та тюлі продовжить термін їх експлуатації на багато років.

І справді, кожна українка знає, що догляд за шторами та тюлем досить трудомісткий процес. Він викликає неприємні емоції майже в кожної господині. Щоб його полегшити, потрібно знати, як правильно не лише прати штори та тюль, а й один секрет, який може здорово заощадити час, гроші та нерви.

Щоб тюль та штори довше зберігали свою свіжість, є одна хитрість. Коли тканина вже на карнизі, на неї потрібно розпорошити лак для волосся. Він не тільки допоможе розгладити матеріал, а й створить тонку плівку, яка допоможе захистити його від пилу та знизити частоту прання.

Прати їх у машинці можна лише з використанням деяких режимів: делікатна, ручна чи шовк.

Такі матеріали також не виносять надто високих чи низьких температур. Найкраще їх прати при 30-40 градусах. Таймер встановлюйте на мінімально можливий час, адже штори та тюль найчастіше потрібно просто позбавити пилу та освіжити, а не випрати як речі.

Однією з проблем є те, що тканини можуть жовтіти під впливом сонця чи диму, а також вигоряти і через це втрачати свої кольори.

У зв'язку з цим рекомендується їх прати з кондиціонером для білизни для білого або кольорового.

Читайте також:

Ви все життя робили це неправильно: як часто потрібно прати джинси насправді

Не всі про це знають: 5 речей, які краще не закидати у пральну машинку

Які режими пральної машинки найбільше споживають електрики. Краще про них забути