Телеграм-канал "Ми можемо пояснити" повідомив, що деякі громадяни Росії, мобілізовані в окупаційну армію та змушені служити на війні в Україні, вдаються до обманних методів, щоб уникнути бойової служби. Зокрема ці особи шукають притулку в психіатричних лікарнях, сплачуючи хабарі медичному персоналу в обмін як на «лікування», так і на довідки про непридатність до військової служби.

Про це повідомляє «obozrevatel»

У доповіді йдеться про існування близько 45 осіб у 11-му відділенні психіатричної клінічної лікарні №1 імені Олексієвої у Москві. Серед них приблизно 15-20 солдатів, усі призовники, оскільки контрактників немає.

Передбачувані мотиви цього прийому пов'язані з важкими умовами та позбавленнями, з якими зіткнулися російські солдати на фронті. Повідомляється, що солдати стикаються з труднощами через злодійство та неналежне управління гуманітарною допомогою, що призводить до нестачі обладнання та матеріалів. В результаті вони вдаються до тактики психіатричних лікарень, щоб уникнути повернення до зони військових дій, часто перебільшуючи тяжкість свого стану та отримуючи сфабриковані діагнози, наприклад посттравматичний стресовий синдром.

"Їх колють хіба що вітамінами. Вони справді були контужені, але хтось через зв'язки та гроші зумів домовитися, щоб після контузії їм поставили посттравматичний синдром тяжкого ступеня, щоб залишитися у клініці та не повертатися на "СВО"", – йдеться у повідомленні.

Це викриття порушує питання про проблеми, з якими стикається російська влада за підтримки морального духу та бойової готовності своїх військовослужбовців.

Читайте також:

За такий можуть запропонувати непогану іномарку: як виглядає унікальний ЗАЗ, схожий на Ferrari

Закуска, якої завжди виявляється мало: рецепт лаваша з крабовими паличками та корейською морквою

Вони майже не ламаються і не морочать голову господареві: названі два найнадійніші японські автомобілі