Відновлення орхідеї, яка залишилася лише з сухим прядивом, може бути захоплюючим і дивовижним процесом. Орхідеї відомі своєю красою та витонченістю, але іноді вони можуть пережити важкі періоди та прийти до стану, який здається безнадійним. Однак не варто зневірятися! Існує спосіб повернути життя до цих унікальних кольорів, навіть якщо у вас залишився лише сухий пень.

Докладніше про те, як реанімувати орхідею, якщо вона перетворилася на сухий пеньок, читайте у нашому матеріалі.

Для відновлення орхідеї, що залишилася лише з сухим прядивом, не потрібні спеціальні препарати. Відновити її можна, дотримуючись наступних простих кроків.

1. Обріжте орхідею, видаливши сухе коріння, залишивши тільки пеньок.

2. У чашу налийте 400 мл води кімнатної температури та додайте гель з одного листа алое. Помістіть пень у цю воду з алое і залиште на 30 хвилин. Потім ретельно висушіть пеньок за допомогою ватяних дисків.

3. Запечатайте розріз пенька розплавленою свічкою, щоб запобігти потраплянню інфекції.

4. Візьміть пластиковий контейнер і на його дно насипте трохи кори для орхідеї, потім зверху покладіть мох. Помістіть пень у контейнер, не зволожуючи мох. Щільно закрийте контейнер і залиште на 3 дні у місці, де немає протягів.

5. Після цього замочіть мох та кору у воді на 10 хвилин.

6. Потім кожні 3 дні зволожуйте мох із пульверизатора. Обов'язково тримайте контейнер закритим, проте в ньому повинні бути вентиляційні отвори. Через 2-3 тижні ви побачите перші ознаки проростання корінців.

7. Через 2 місяці виростуть перші листочки.

Коли орхідея набере сили і виросте з контейнера, необхідно пересадити її в кору, як завжди.

Читайте також:

Що потрібно зробити з орхідеєю восени, щоб вона почала цвісти ще пишніше

Так ваша орхідея ще ніколи не цвіла: що потрібно зробити, щоб рослина була обліплена квітками

Допоможе звичайний сік лимона: ось що потрібно зробити, щоб орхідея почала пишно цвісти