Ні для кого не секрет, що через повномасштабну агресію Росії проти України багато українців були змушені залишити свої будинки, майно та колишнє життя, рятуючись від звірств війни, та шукати притулку в інших районах, містах та країнах. Звичайно ж, ці люди потребують і гуманітарної допомоги, і фінансової підтримки.

Стало відомо, що благодійний фонд "Право на захист" запроваджує нову ініціативу щодо грошових виплат для ВПО. Так, передбачено виплати на оренду житла у трьох областях: Київській, Черкаській та Кіровоградській.

Про це повідомили у прес-релізі фонду.

Як повідомили у благодійному фонді "Право на захист", йдеться про нову програму допомоги внутрішньо переміщеним особам у партнерстві з ООН. У рамках реалізації проекту нараховуватимуться виплати на оренду житла.

У фонді "Право на захист" пояснили, що така підтримка спрямована на полегшення життя ВПО. Адже зазвичай процес пошуку роботи, житла та адаптація на новому місці забирає багато часу та потребує значних зусиль.

"Мета програми — підтримати людей після вимушеного переміщення та сприяти їхній інтеграції. Грошова допомога на оренду житла дає можливість переїхати у більш комфортне житло, розташоване ближче до роботи, школи чи саду", — пояснили у благодійному фонді.

Заступник програмного координатора з надання невідкладної грошової допомоги БФ Інна Лациба зазначила, що адаптація переселенців на новому місці потребує багато зусиль.

Таким чином переселенцям пропонується відшкодувати вартість оренди житла протягом шести місяців.

У програмі можуть взяти участь:

  • особи, які ризикують втратити нинішнє житло або потребують переїзду ближче до місця роботи, місця навчання дітей тощо;
  • особи, які перебувають у місцях компактного проживання та які будуть розформовані.

У програмі можуть взяти участь переселенці, котрі ще не отримували цільової грошової допомоги на оренду житла.

Для подання заявки потрібна особиста присутність усіх членів сім'ї у пункті збору даних. Для сімей, членами яких є маломобільні люди, які не можуть прибути до пункту збору даних, дозволено подати заявку на оригінали документів та надання медичної довідки, що підтверджує медичний стан.

Повний список необхідних документів, а також адреси пунктів збору даних наведено за посиланням .

Читайте також:

Це треба знати: українцям розповіли, куди звертатися, якщо їх позбавили виплат ВПО

Якщо переселенець перебуває за кордоном: потрібно знати про новий порядок виплат ВПО

Що робити, якщо ВПО не отримав допомоги у розмірі 2 тисячі гривень. Інструкція

Чи стане набагато легше: У «Дії» з'явилася корисна функція. Впораються всі пенсіонери