Що може бути прекрасніше чарівної та царственої троянди на ділянці? Ось тільки в деяких дачників троянди починають відцвітати і виглядати млявими ще з серпня, а на інших ділянках квіти радують погляд до похолодання. Як виявилося, секрет здебільшого криється у правильному догляді.

І справді, для повноцінного розвитку та рясного цвітіння троянди потребують ретельного догляду – регулярного розпушування ґрунту, поливів, підживлень, видалення бур'янів.

Якщо ви хочете милуватися розкішними трояндами до самих холодів, вам варто провести одну просту і доступну процедуру. Вам потрібно провести особливий полив, завдяки якому квіти буквально перетворяться.

Для цього необхідно довести два літри води до кипіння, трохи остудити та всипати дві великі ложки суперфосфату. Добу доведеться зачекати. Після цього потрібно додати буквально одну ложку оцту і дві великі ложки сульфату калію. Вливаємо концентрат у ємність із десятьма літрами води. Після цього на кожну троянду витрачаємо по третини відра.

Ще одним секретом пишного цвітіння троянд до перших заморозків є своєчасне обрізання головок, які вже закінчили цвітіння. Дуже важливо регулярно видаляти пагони, щоб розкішні квіти виглядали свіжими та привабливими.

Щоб видалити квітку, що вже зав'яла з квітучої головки, відщипніть або відріжте її трохи нижче місця, де основа квітки з'єднується зі стеблом. Щоб видалити квітучу головку після того, як усі квіти в гроні відцвітуть, видаліть всю квітучу голівку, відрізавши стебло з п'ятьма листочками трохи вище за перший лист.

Після того, як усі квітучі головки видалені, обріжте непропорційно високі стебла до висоти решти рослини, створюючи красиву округлу форму куща.

Читайте також:

Встигніть підготувати дачу та город: коли вдарять перші морози. І не лише нічні

Ви просто втратите улюблені кольори: чим у жодному разі не можна утеплювати троянди на зиму

Троянди цвітимуть до пізньої осені: підгодуйте їх цим простим засобом з аптеки

Вони будуть цвісти вдвічі пишніше: що потрібно зробити з трояндами у жовтні та перед першими заморозками