Домашні рослини не лише прикрашають інтер'єр та частково позбавляють простір від пилу, а й, на думку експертів, здатні покращити сон людини. Щоправда, для цього потрібно вибирати певні види кольорів.

Лаванда - ароматичне масло з квітів цієї рослини рекомендують використовувати при безсонні. Але можна і прикрасити невеликим кущиком спальню. Його запах під час цвітіння допоможе розслабитися та швидше заснути.

Наступна квітка, до якої варто придивитися, - це спатифілум , популярна кімнатна рослина сімейства ароїдних.

"Воно фільтрує повітря в приміщенні і підвищує вологість, що допомагає кожній людині легше дихати. Квітки спатифілуму також поглинають суперечки плісняви, що переносяться по повітрю, які можуть бути алергенами, - розповідають експерти, додаючи, що спатифіллум у спальні допомагає своєму власнику" прокидатися .

Ще одна рослина, яка сприяє якісному сну, - сансевієрія або "тещин язик". Це квітка з сімейства спаржових з довгим, щільним і витягнутим листям.

Сансевієрія відома своєю здатністю поглинати токсини і перетворювати вуглекислий газ на кисень навіть уночі (більшість рослин роблять це лише вдень). Все це сприяє швидкому засинанню та якісному та міцному сну.

"Підвищений рівень кисню також корисний для психічного здоров'я, оскільки сприяє збільшенню енергії та покращенню настрою", - наголошують експерти.

Валер'яна – чи не сильніші заспокійливі властивості має валеріана. Незважаючи на те, що ми звикли вирощувати її у відкритому ґрунті, щоб отримати цілющий корінь, вона чудово почувається і в горщику. У період цвітіння її пелюстки можна додавати у ванну.

Гарденія жасминоподібна - теж добрий варіант для любителів ароматерапії перед сном. Тонкий запах квітів рослини допомагає швидше та глибше розслабитися.

Пасифлора – підійде людям із підвищеною тривожністю. Її аромат допомагає боротися з цією проблемою і покращує сон навіть у людей, які страждають на хронічний стрес.

Читайте також:

Енергетика у вашому будинку буде завжди поганою: названо 8 звичок, що притягають біди

Приносить удачу, береже від бід: чому треба тримати квіти лаванди у будинку

Терміново це викидайте: названі предмети, які притягують лихо до вашої оселі